Yves en Carine Van den Bossche – Heirman


Namen
:  Yves en Carine Van den Bossche – Heirman
Wonen in Spanje sinds:  April 2007
Waar:  Álora – Málaga
Gezinssamenstelling en leeftijden: Geen kinderen
WebsiteCasa Domingo 

1. Waarom zijn jullie geëmigreerd?
Het was al langer een droom van ons om ooit een B&B te gaan uitbaten. Een carriére-wissel bij beiden was de aanleiding om effectief dit plan eens grondig te onderzoeken. We kregen immers beiden het gevoel dat ons leven enkel bestond uit werken – eten – slapen en vonden dat er te weinig tijd over was om van het leven en elkaar te genieten.

2. En waarom juist naar Spanje?
We hebben heel wat rondgereisd in ons leven en zowel het weer, de streek (Andalusië), de taal als de mentaliteit van de mensen hier sprak ons het meest aan.

3. Hoe hebben jullie jezelf voorbereid op jullie emigratie?
Eigenlijk niet. We hadden wel al beroepshalve drie jaar in Madrid, twee jaar in Bologna (Italië) en drie jaar in Athene gewoond dus wisten wel al wat het was om familie en vrienden te missen. Het enige dat we wel grondig hebben voorbereid was het plots werken als zelfstandige (hadden we geen van beiden ervaring mee, ook niet in de familie) en natuurlijk het opstellen van een businessplan.


4. Wat viel er mee?
De streek is nog mooier dan eerst gedacht en ook onze specialisatie in wandeltoerisme is een groot pluspunt.

5. En wat viel er tegen?
Het is toch wel zwaar werk want zeven dagen op zeven.

6. Hoe is jullie Spaans?
Goed, we hebben vijf jaar avondschool Spaans gevolgd en dan hebben we eerst nog drie jaar in Madrid gewoond vooraleer naar hier te komen.

7. Zijn jullie geïntegreerd?
Een beetje. We hebben hier wel al enkele vrienden en iedereen in het dorp is heel vriendelijk en behulpzaam maar het is niet zoals in ons geboortedorp waar je bijna iedereen persoonlijk kent of via iemand van hun familie.


8. Wat missen jullie van Nederland?

Van Nederland niet zoveel 😉 Van België uiteraard de familie en vrienden al komen ze wel geregeld eens op bezoek en is er ook nog internet en gratis telefoonverbindingen aangeboden door de verschillende telecombedrijven. Het meest missen we hier onze favoriete pralines van Leonidas en natuurlijk ook wel wat theater, muziekoptredens, enz.

9. Hebben jullie tips voor toekomstige emigranten die willen emigreren naar Spanje?
Leer de taal, indien je hier een huis wil kopen ga er dan van uit dat het even duur is als in België en er weinig echte koopjes zijn te vinden (goedkoper dan normaal heeft meestal wel zijn reden) ,koop een legaal pand en indien je een bestaande B&B koopt moet je er zeker van zijn dat hij alle noodzakelijke licenties heeft, dat alle afvalwater op milieuvriendelijke wijze terug in de natuur wordt gebracht, enz.

10. Zijn jullie verwachtingen uitgekomen?
Na vier jaar beginnen onze verwachtingen nu uit te komen. De eerste jaren is het toch vooral in het ritme komen, alles leren kennen en verkennen, de nodige en/of gewenste aanpassingen/veranderingen/onderhoud doen, enz. Stilaan is alles afbetaald en kunnen we het rustiger aan gaan doen en wat meer gaan reizen.

Leave a Comment

{ 0 comments… add one now }