Peter Janssens


Namen
: Peter Janssens
Wonen in Spanje sinds: 11/1999
Waar: Alicante, Costa Blanca
Gezinssamenstelling en leeftijden: Geen
Bedrijf: Janssens Piscinas

1. Waarom zijn jullie geëmigreerd?
Omwille van het monotone leven, slechte weer en maar vooral om meer levenskwaliteit te brengen in mij leven.

2. En waarom juist naar Spanje?
Ik vond het de ideale keuze omwille van het zachte klimaat vooral dan om de zonnestralen er is heel veel licht, mooie cultuur,goede gastronomie wat betreft gezonde keuken maar zeker en vast vooral omdat toen 10 jaar terug er de verkoopsboom was.

3. Hoe hebben jullie jezelf voorbereid op jullie emigratie?
Vooraf veel heengereisd in de vorm van vakantie ook om het land zo een beetje meer te leren aan te voelen.Vooraf hield ik me wel ook bezig met de spaanse taal via cursussen en toen de beslissing 1 maal genomen zonder te twijfelen

4. Wat viel er mee?
Voor mijn viel allles wel mee,misschien een kwestie van geluk of visie maar toch belangrijk dat je moet relativeren en je integreren vanaf de eerste dag.  Je niet afzonderen.

5. En wat viel er tegen?
Niets, er veranderd weinig, ups & downs zijn er overal, heb nog altijd geen spijt van mijn beslissing sinds dan.

6. Hoe is jullie Spaans?
Mijn spaans is perfect,spreken en schrijven. Je kan wel altijd nog bijleren wat betreft de vocabulaire uiteraard maar dat is dan een persoonlijke kwestie

7. Zijn jullie geïntegreerd?
100% alles verloopt hier trager maar je moet dat van een positief standpunt bekijken,problemen zijn er overal. Gelukkig zijn dat is de boodschap!

8. Wat missen jullie van Nederland?
Enkel de familie maar tegenwoordig is dat ook geen probleem meer omwille van de afstand.Voor de rest niets eigenlijk,toch wel misschien: de goede fiets infrastructuur omdat sporten mijn hobby is kan het hier soms wel eens gevaarlijk worden op de baan. Spanje in de kleinere steden is nog niet “fiets”vriendelijk genoeg.

9. Hebben jullie tips voor toekomstige emigranten die willen emigreren naar Spanje?
Natuurlijk! Doe de stap in één keer niet half blijven twijfelen en dan krijg je gegarandeerd geen spijt. Gewoon doen want op één of ander vlak zal het altijd een grote verbetering worden in je bestaan. Met de voeten op de grond blijven en werk zoeken uiteraard want je zal zeker en vast vallen zolang je maar terug opstaat.

10. Zijn jullie verwachtingen uitgekomen?
Stelde me weing verwachtigen eigenlijk en deed toen enkel dat wat ik voordien het best kon,verkopen! De rest is vanzelf gekomen. Ik had eigen helemaal niet verwacht dat ik zo gelukkig worden ging en wat betreft werk wel ik heb mijn eigen zwembadbouw bedrijf sinds 6 jaar en werk samen met enkele belangrijke grote Spaanse projectontwikkelaars waarvoor ik maandelijks regelmatig in Nederland en België ben om agenten (makelaars) salespartnerships aan te bieden om zij dan op hun beurt de geintereseerde kopers een vakantiewoning kunnen aanbieden. Dus mensen als jullie werk zoeken en zin hebben de verkoop in te gaan vanuit Nederland of België, dan wil ik jullie hier graag mee helpen!

Leave a Comment

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Joost November 2, 2016 at 23:16

Beste Peter, ik overweeg zelf om op termijn ook naar Spanje te emirgreren en ben actief in het onroerend goed. Zijn jullie nog op zoek naar agentschappen in de Benelux?