Neirinck Patrick & Stevens Chantal


Namen
: Neirinck Patrick & Stevens Chantal
Wonen in Spanje sinds: 11 juni 2008
Waar: Valladolises – Murcia
Gezinssamenstelling en leeftijden: 2 personen 51 jaar en 49 jaar
Website: Casa Veraneo

1. Waarom zijn jullie geëmigreerd?
Patrick droomde er al van sinds kind maar ja je trouwt, dan komen er kinderen enz. Ik leerde Patrick kennen en ik denk het eerste dat hij mij vertelde was dat hij naar Spanje wou gaan wonen als zijn dochter 18 jaar was. Ze woonde bij de moeder maar kon dan kiezen en ze was dan meerderjarig, en dat was belangrijk voor hem. Mijn dochter had haar eigen leven al opgestart en woonde in Hengelo en voor haar maakte het niet veel uit.
Patrick had ook sinds jaren problemen met allergische astma en voelde zich altijd beter op vakantie, en nam dan ook bijna geen medicatie,  had veel stres op het werk dus dat waren 2 zaken die voor hem belangrijk waren.
Toch zo’n grote stap zetten was voor mij Chantal moeilijk  Patrick’s dochter werd dan 18 maar ik was zeker niet rijp om de stap te zetten en had besloten om niet mee te gaan. Voor mij zelf heb ik er dan werk van gemaakt om me toch voor te bereiden om de stap te zetten.
Patrick had het steeds moeilijker met stres, nam medicatie en had een burn out en dat gaf bij mij de doorslag. Zo heb ik hem verrast en dan is het vrij vlug gegaan.

2. En waarom juist naar Spanje?
Spanje was altijd een kinderdroom van Patrick geweest. Even dachten we eraan om naar Portugal de Algarve te gaan (we zijn er vele jaren op vakantie geweest) maar dat was ons net te ver en de mensen in Spanje vonden we toch een warmer, zijn dus maar bij Spanje gebleven. Het voelde ons ook het meest als thuis aan.

3. Hoe hebben jullie jezelf voorbereid op jullie emigratie?
Vermits we er al jaren mee bezig waren hadden we ook al jaren informatie ingewonnen.
Het feit dat we onze woning via een Nederland makelaarskantoor hadden gekocht was ook gemakkelijk, die hielpen ons met raad en daad. Alles is vlot verlopen zonder problemen.


4. Wat viel er mee?
Alles. We leerden vrij vlug mensen kennen, Engelsen en via hen Spanjaarden zo werden we opgenomen in de Spaanse gemeenschap ook omdat we al een woordje Spaans praten..
We waren blij met onze woning. Het  goede weer , de rust, tijd voor elkaar
We voelden ons hier onmiddellijk thuis.

 5. En wat viel er tegen?
Werk vinden. De bedoeling was een B&B opstarten, dat is ook gebeurt maar je kan er niet van leven. Patrick heeft heel veel sollicitatie gedaan maar niks. Iedereen zei dat voor Patrick geen probleem mocht zijn voor werk te vinden vermits hij toch 4 talen sprak, zonder Spaans.
Ondertussen is dat opgelost.
 Spanjaarden zijn ook mensen die veel beloven maar daarna vergeten, dat viel wat tegen maar nu is dat beter. We dachten noch te veel op zijn Belgisch en hier is alles manana.

6. Hoe is jullie Spaans?
Spaans spreken lukt redelijk, Patrick spreekt het vrij goed, hij werkt met veel Spanjaarden vandaar dat hij steeds beter Spaans spreekt, ik spreek het tamelijk goed volgens onze vrienden maar moet nog beter worden. We hebben hier Spaanse lessen gevolgd en dat is hier in Spanje voor vreemdelingen gratis en dat is een zeer goede zaak.

7. Zijn jullie geïntegreerd?
Ja dat mogen we wel zeggen


8. Wat missen jullie van Nederland?
Niks we zijn Belgen. Echt iets missen doen we niet, onze familie zien we via webcam dus zit goed. De Belgische keuken missen we soms wel maar echt iets missen, neen

9. Hebben jullie tips voor toekomstige emigranten die willen emigreren naar Spanje?
Het belangrijkste is, op voorhand goede informatie aanvragen over allerlei dingen en met mensen omgaan die je kan vertrouwen want er zijn veel mensen die al bedrogen uit gekomen zijn en dan is het zwaar.

10. Zijn jullie verwachtingen uitgekomen?
De bedoeling was meer tijd voor elkaar te maken, meer  samen te genieten van ons leven hier in Spanje en samen te werken, dat is gelukt.
a en neen. We zijn onze B&B opgestart en een jaar nadien was de crises er en dat voel je zeker als beginner. Niettegenstaande zijn we tevreden over  onze boekingen maar kan altijd beter. Het is hard werken maar men krijgt veel terug van de gasten, de warmte, vriendelijkheid, respect en veel meer, dat maakt alles goed  De bedoeling was een familiale warme sfeer te creëren, een thuis geven aan de mensen op vakantie.De commentaren op ons gastenboek spreken voor zich . Dus die verwachting is zeker uitgekomen
Patrick werkt nu als zelfstandige bij de makelaar waar we intijds onze woning hebben gekocht. Hij doe zijn job graag, het is afwisselend, bepaald zijn eigen uren en goed combineerbaar met onze B&B.,Dus nog een verwachting die uitgekomen is.
We zijn gelukkig en tevreden en hopen zo nog veel jaren werden te doen.

Leave a Comment

{ 1 comment… read it below or add one }

1 caroline van gurp August 4, 2015 at 17:00

hallo, wat een geweldig verhaal. Het zal wel bloed zweet en tranen gekost hebben dat geloof ik graag. Wij zijn nederlanders die 5 jaar geleden naar zweden zijn geimigreerd maar nu door willen naar spanje. Ja kan soms gek lopen. Mijn man is 43 jaar en is volop aan het solliciteren in spanje. Bij makelaars enz..dat was ook zijn werk in nederland. Ook wij zouden een B&B op willen starten maar wel dat 1 van ons er een baan bij heeft. Ook hij spreekt 4 talen…zweeds, nederlands, engels en duits maar ook geen spaans, nog niet. Ik hoop dat onze droom net als die van jullie uit mag komen.

Groetjes Caroline van Gurp