Marjan Oude Alink en Siepko Wenning

Marjan Oude Alink en Siepko Wenning
Namen
: Marjan Oude Alink en Siepko Wenning
Wonen in Spanje sinds: 2000
Waar: La Palma, El Paso
Gezinssamenstelling: Siepko (1963) Marjan (1965) Bodee (1991) Mees (1999)
Website: La Palma Oceaanzicht

1. Waarom zijn jullie geëmigreerd?
Het verlangen om te emigreren broeide al lang en toen we op een kruispunt van wegen stonden besloten we om de grote stap te nemen, het was nu of nooit. We hadden zin om samen een groots avontuur aan te gaan op een mooi en zonnig eiland met veel natuur.

2. En waarom juist naar Spanje?
We zochten een bestemming in Europa vanwege het gemak om te emigreren in de Europese Unie. We kozen voor La Palma vanwege het prachtige landschap, de rust, het milde klimaat en de mogelijkheden die het ons bood.

3. Hoe hebben jullie jezelf voorbereid op jullie emigratie?
Tijdens onze vakantie op La Palma besloten we om op La Palma te gaan wonen. Twee weken na onze vakantie zaten we opnieuw in het vliegtuig naar La Palma om er te blijven voor altijd. We hebben ons niet voorbereid en zijn in het diepe gesprongen.

Marjan Oude Alink en Siepko Wenning over hun emigratie naar Spanje
4. Wat viel mee?
De bewoners van La Palma zijn bijzonder vriendelijk en behulpzaam voor nieuwkomers. We voelden ons direct geaccepteerd.

5. En wat viel er tegen?
We spraken de taal slecht en dat maakte dat alles twee keer zoveel energie kostte. Het heeft zeker een jaar geduurd voordat we op redelijk niveau met de bewoners konden communiceren. Naarmate we beter Spaans spraken voelden we ons meer thuis op het eiland.

6. Hoe is jullie Spaans?
We spreken inmiddels uitstekend Spaans.

7. Zijn jullie geïntegreerd?
Dankzij onze kinderen hebben we veel leuke ouders leren kennen. En vanwege ons werk hebben we contacten met een groot aantal bewoners. We maken deel uit van het leven op La Palma.

Marjan Oude Alink en Siepko Wenning over hun emigratie naar La Palma
8. Wat missen jullie van Nederland?
Horizontale fietspaden, het filmhuis, huisje huren op Terschelling, even buurten bij de familie, filosoferen in een Belgisch biercafé en muziek maken met vrienden.

9. Hebben jullie tips voor toekomstige emigranten die willen emigreren naar Spanje?
Ga voordat je een huis koopt eerst een jaar wat huren om er achter te komen wat het echt betekent om voor langere tijd in Spanje te wonen. Je ontdekt dan ook de locaties in de streek om te wonen die het beste bij je past. Neem geen overhaaste beslissingen en laat bij de koop van een huis ook een onafhankelijk persoon het koopcontract lezen. Volg je droom maar neem belangrijke besluiten met beide benen op de grond.

10. Zijn jullie verwachtingen uitgekomen?
Onze verwachtingen zijn ver overtroffen. We genieten van iedere dag en voelen ons op La Palma afortunados!