Kelly en Nicole Serné


Namen
: Kelly en Nicole Serné
Wonen in Spanje sinds: mei 2006
Waar: Colmenar Malaga
Gezinssamenstelling en leeftijden: Kelly 40, Nicole 38,Monetta 11,Carol 8, Glenn 2
Bedrijf: Kel’s Klussenbedrijf

1. Waarom zijn jullie geëmigreerd?
Allereerst omdat we een ander leventje wilde, een nieuwe uitdaging, avontuur en de kids waren nog klein dus wilde we niet wachten en verder dromen. Mijn motto’s zijn: VANDAAG IS DE DAG, en  LAAT HET LEVEN LEVEN!!  (Toon Hermans)

2. En waarom juist naar Spanje?
Omdat  de Spanjaarden gewoon erg vriendelijke mensen zijn die je een kans geven, en we dat als vakantieland ook al hadden, gewoon het relax  leven

3. Hoe hebben jullie jezelf voorbereid op jullie emigratie?
Ja, ongeveer 2 jaar eerder na de zoveelste vakantie, we zijn ons er in gaan verdiepen (veel ook op Spanje forum)  en dachten letterlijk NU OF NOOIT


4. Wat viel er mee?

Het integreren, we hadden ons voorbereid om in een straat/dorp te komen wonen waar we niet geaccepteerd zouden worden. we merken dat omdat we werk hebben (dus niet komen lanterfanten)  én een huis gekocht hebben ipv gehuurd (dit is de eerste vraag die dorpelingen je stellen) en dat we IN het dorp wonen ipv erbuiten dat we super geaccepteerd zijn……in tegenstelling tot andere buitenlanders, we zien het echt als geluk, oh en Spaanse vrienden maken dat ging ook snel

5. En wat viel er tegen?
Eerlijk gezegd het enige wat ons echt tegenviel is dat onze hond incontinent werd hahahha en dat het huis zonder cv wel erg koud van binnen is, ik hou erg van regen maar als het hier regent stopt het gewoon een paar dgn  niet meer (niks even schuilen en dan weer door)  en dan ben je best met je kids gebonden aan huis. en dat mijn moeder ons nog steeds niet los kan laten, oh en dat we voor paal zaten in het oranje in onze Spaanse kroeg toen Nederland de wk verloor.

6. Hoe is jullie Spaans?
We hebben maar 3 wkn les gehad en spreken het na bijna 5 jr nog steeds niet goed, maar iedereen kent ons en verstaat ons op onze manier. Iedereen begrijpt wat we bedoelen. Het voordeel is echt dat we geïntegreerd / geaccepteerd zijn, we hebben ons Spaans echt geleerd op straat en in de kroeg, dus hetgeen wat we spreken doen we in de dorpstaal.

7. Zijn jullie geïntegreerd?
Zoals in vraag 4 ja op alle fronten mijn man heeft een klussenbedrijf opgebouwd en heeft zelfs Spanjaarden in dienst die zijn Hollandse werktijden prima vinden bevallen (geen siesta maar eerder thuis ‘s middags) ik ben na 1 jr hier wonen zelfs gevraagd om onder onze heilige (dorpsfeest) en met de Pasen onder Jezus  te lopen en dat is heel bijzonder wat wens je als Hollander onder de Spanjaarden nog meer


8. Wat missen jullie van Nederland?

Het lekkere eten, iedereen kan zeggen dat spaans eten lekker is maar in een echt Spaans dorp zonder slager met ipv 50, 10 soorten vlees is het moeilijk om elke dag weer te koken, ook in de dorpsrestaurantjes is het lang niet zo lekker als in Nederland maar dat kan ook niet voor 7 euro voor een menu, en me fiets heerlijk fietsen met de kids zit er op deze hoogte (600mtr) niet echt in. Ook mis ik de bossen, lekkere dikke biefstuk, drop en mijn Nederlandse vriendinnen moet ik echt 1x per jaar knuffelen hoor.

9. Hebben jullie tips voor toekomstige emigranten die willen emigreren naar Spanje?
Ja blijf vooral echt jezelf en ga niet iets beginnen waar je geen verstand van hebt je valt daarmee altijd wel een keer door de mand (werk) probeer je zoveel mogelijk tussen de Spanjaarden te mengen anders integreer je nooit!!!! Iedereen zegt Spaans leren maar wat ons betreft leer Spaans hoe ze spaans praten in het gebied waar je woont. als je in ons dorp Spaans uit een boekje praat verstaan ze je toch niet dus leer het onder het integreren (kroeg,feesten,winkels enz)  Bereid je goed voor, we hebben al veel Nederlanders zien gaan doordat ze bv dachten dat het hier altijd mooi weer zou zijn??? En dat vind ik erg dom. Neem altijd een advocaat in dienst als je een huis koopt omdat je echt altijd nog familieleden hebt die je niet verwacht die dus het huis ook willen (gebeurt heel veel bij emigranten die geld willen besparen)

10. Zijn jullie verwachtingen uitgekomen?
JA, na bijna 5 jr hier is alles nog goed gelopen, we hebben altijd werk gehad en geluk. ik geloof in onze beschermheilige dus blijf het afkloppen Onze kinderen hebben het prima naar het zin al missen ze wel heel erg hun opa’s oma’s enz. we hebben gezegd dat we voor 2 jr gingen en pakken er steeds 2 bij hahahah we gaan wel ooit terug maar voorlopig nog niet. Zolang er werk is blijven we!!! VIVA MALAGA

 

Leave a Comment

{ 7 comments… read them below or add one }

1 Martin January 27, 2013 at 19:13

Hallo Kelly,

Ik heb jullie enthousiaste verhaal gelezen over het emigreren naar Spanje. Wij lopen ook met die idee en zijn informatie aan het zoeken van ervaringen. We hebben een Nederlands bedrijf gezien in Colmenar dat te koop staat. We gaan daar in april kijken. Kan jij nog iets vertellen over het leven daar op dit moment, gezien de slechte economische situatie in Spanje. Waar moeten we opletten als we daar zijn? Wordt er veel nieuwbouw gepleegd buiten de bebouwde kom? Is er wat te doen toeristen? Hoe is de winterperiode?

Ik hoop dat je ons wat meer kunt vertellen.

Grt,

Martin

2 Paul Jansen April 19, 2013 at 15:31

Hai Kelly en Nicole,
Ik kreeg jullie site door van Frans Jong. ( oud brandweerman )
Wat goed dat jullie het zo naar de zin hebben, geweldig.
Ik gun het jullie ook van harte!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ook goed te lezen wat jullie allemaal doen daar in het verre Spanje.
Als ik het zo zie ben je van alle markten thuis, dat moet wel goed gaan
Ik ben intussen al 5,5 jaar geen actief brandweerman meer.
Ik moest stoppen toen ik 60 jaar werd.
In 2010 ben ik gestopt met werken, ik vond het wel genoeg na 48 jaar arbeid.

Het gaat jullie goed en ik hoop dat dat nog vele jaren mag duren.

Groetjes
Paul Jansen

3 Cees van der Raad May 13, 2013 at 20:27

Lieve Nicole en Kelly,

Wat leuk om deze site te lezen. Ik kreeg dit via Frans Jong.
We hoeven niet te vragen hoe het daar gaat.. Het is fijn om te weten hoe jullie in elkaar steken.
Hoe fijn het was om collega’s te zijn. Ik heb echt met jou een fijne tijd gehad. Veel gelachen (briefjes naar elkaar shrijven tijdens de les) Altijd fijn gesport! Want sportief was je zeker.
Ieder jaar zie ik via de krstkaart hoe groot jou kids alweer geworden zijn.
Wij wonen nog steds in het zelfde huisje aan de Bennebroekerdijk.
Onze drie zonen zijn inmiddels ook alwwer papa geworden en alles gaat goed met ze.
Inmiddels zijn we ook al opa en oma van 5 kleinkinderen. Drie kleindocters en twee leinzoons.
Ik ben alweer 66 en geniet nog steeds van het leven. Veel in mijn groentetuintje achter ht huis, kamperen met de caavan enz.
Nicole en Kelly and kids heel veel lieve groetjes en kusjes van Cees en Ineke van der Raad

4 Malika Tennekes July 11, 2017 at 09:05

Beste Kelly & Nicole,

Wij willen ook dol graag emigreren naar Spanje. en heb met plezier jullie verhaal gelezen.

zou ik u nog een paar vragen mogen stellen over het leven in spanje?

met vriendelijke groet,

Fam. Tennekes

5 Hans Demeyere August 24, 2017 at 14:49

Beste,

Wij zijn een gezin uit belgie dat dolgraag naar Spanje wil verhuizen. Onze grootstd vraag,waar we geen antwoord op vinden,is hoe begin je aan zo een avontuur? Wij werken beide en kunnen niet zomaar eens een huis gaan bezichtigen zoals je dat in belgie doet.
Kunnen jullie ons eventueel enkele tips geven over hoe eraan te beginnen?

Alvast bedankt,
Mvg
Fam.Demeyere

6 Juanma September 6, 2017 at 21:33

Wat een leuk verhaal en voor een groot deel herkenbaar. Wij zijn precies even lang in Spanje als jullie. Zoals zoveel Nederlanders langs de Spaanse kust, ben ik in 2007 een makelaardij begonnen en die bestaat nog steeds. De emigratie naar Spanje was de beste stap die we in ons leven tot nu toe hebben gedaan. Na 8 jaar in de bergen wonen we nu dik 3 jaar aan de kust. Het voordeel hiervan is o.a. dat we de auto veel kunnen laten staan: alles op loopafstand. ¡Qué os vaya bien!

7 Michiel July 16, 2020 at 08:54

Goedemorgen,
Over een paar jaar willen we naar Spanje emigreren dan zijn we klaar met het werken en zijn we 67 en dan willen we lekker genieten van het lekkere leven en dan wel in Spanje wat ons trekt. Maar er zijn toch nog wel vragen die u niet heeft vermeld. Hoe kom ik aan een dokter, tandarts evt ned sprekend en hoe zit het met zorg verzekering en de medicijnen die we in Ned krijgen zijn die ook in Spanje te verkrijgen?? Is er niet iets te vinden online waar je allemaal rekening mee moet houden zoals papier werk. We willen in of in de omg gaan wonen van Torrevieja en dan willen we een huis huren gewoon huur betalen bij een wooncorporatie of makelaar. Ja dat was een paar vragen en n ik hoop dat ik alles online kan vinden.
Vriendelijke groet Michiel.

{ 2 trackbacks }