Gerrit en Judith Garcia del Rio


Namen
: Gerrit en Judith Garcia del Rio
Wonen in Spanje sinds: Juli 2008
Waar: Guaro (Malaga)
Gezinssamenstelling en leeftijden: Gerrit (43 jaar), Judith (37 jaar), Fabio ( 9 jaar), Carmen (7 jaar), Luna (5 jaar)
Bedrijf: Hacienda Guaro Viejo
Hacienda Guaro Viejo op Twitter : @HaciendaGV

1. Waarom zijn jullie geëmigreerd?
Wij werkten allebei in de continu dienst. Gerrit bij de brandweer en Judith bij de politie. We zagen elkaar bijna nooit en wilden graag iets totaal anders gaan doen. Iets waarbij we meer tijd voor ons gezin zouden hebben en veel mensen zouden ontmoeten.

2. En waarom juist naar Spanje?
Omdat Gerrit van oorsprong Spaans is. Zijn beide ouders zijn Spaans en daarom was de keus voor Spanje snel gemaakt.

3. Hoe hebben jullie jezelf voorbereid op jullie emigratie?
We zijn eerst opzoek gegaan naar een geschikt complex en hebben het huis te koop gezet. We wilden niet weggaan voordat ons huis verkocht was. Gerrit praat vloeiend Spaans dus die barrière was al overwonnen. Toen we een complex naar keuze hadden gevonden hebben we onze baan opgezegd en zijn vertrokken…

4. Wat viel er mee?
De aanpassing van de kinderen in Spanje. Die zijn geen dag met tegenzin naar school gegaan en voelden zich heel snel thuis…ook ging het Spaans leren voor hen heel snel…


5. En wat viel er tegen?
Dat de huizen in Spanje eigenlijk niet op de winter voorbereid zijn en dat het in de winter in huis een stuk kouder is dan je zou verwachten ondanks dat we in het zuiden van Spanje wonen.

6. Hoe is jullie Spaans?
Gerrit praat vloeiend Spaans en Judith kan zich redelijk redden. De kinderen praten het perfect.

7. Zijn jullie geïntegreerd?
Denk wel dat we geïntegreerd zijn. Wel hebben we daarbij geluk dat Gerrit gezien wordt als Spanjaard dat help wel om sneller opgenomen te worden in het dorp. We hebben inmiddels verschillende Spaanse vrienden maar ook nog een aantal Nederlandse die in de buurt wonen.


8. Wat missen jullie van Nederland?
De Nederlandse producten, hoewel er hier zat te koop is ben je toch bepaalde dingen gewend. Judith mist wel het contact met haar beste vriendin.
Ook dat mobiel bellen en internet hier allemaal een stuk duurder is dan in Nederland.

9. Hebben jullie tips voor toekomstige emigranten die willen emigreren naar Spanje?
Zorg dat je voor dat je gaat de taal goed onder de knie hebt want anders kom je er echt niet. Ook is het een aanrader om als je ergens aan begint een goede financiële back up te hebben. Er kan nog weleens wat mis gaan of tegenvallen en dan liggen de banen hier niet voor het oprapen.  Maak van te voren goed afspraken over als er iemand heimwee heeft.

10. Zijn jullie verwachtingen uitgekomen?
Onze verwachtingen zijn voor een groot deel uit gekomen. We hebben een goed lopend bedrijf en de kinderen en wij hebben het heel goed naar ons zin hier. Terug zouden we niet meer willen en we zien de toekomst positief te gemoed !!

Leave a Comment

{ 0 comments… add one now }